Att handla online är idag en självklarhet för många svenska hushåll. För varje år som går handlar vi mer och mer varor på nätet och alltifrån matvaror och elektronik till kläder och resor köps in på detta sätt. Många tycker att det är bekvämt att kunna sitta i sitt eget hem i lugn och ro och shoppa, inte minst för att man då kan jämföra olika varor med varandra och förhoppningsvis kunna köpa varan för bästa pris. Det finns dock några faror som onlineshoppare bör se upp för när de handlar.

Fel storlek och falska varor

Det är lätt att köpa fel storlek när man köper kläder online eftersom man inte kan prova kläderna. Det är givetvis enkelt att returnera eller byta plaggen ifall företaget är baserat i Sverige, men är det inte det blir det svårare. Många är historierna om felköp som har gjorts online från utländska företag, där storleken inte stämde med beskrivningen. Även falska varor oroar nätkunder vid onlineshopping. Om man är ute efter den äkta varan och sedan råkar köpa en piratkopia är det givetvis väldigt tråkigt. Det finns många som är skickliga på att förfalska märkesvaror och dessvärre kan det vara svårt att avgöra online om det är en äkta vara eller ej.

Tänk på detta

När det kommer till att undvika storleksbaserade felköp bör du alltid se efter om det finns mått i produktbeskrivningen innan du köper. Är det kläder du är ute efter jämför du sedan måtten mot dina kroppsmått. För att se om en vara är förfalskad är det framförallt priset som kan vara en varningsflagg. Är det alldeles för lågt jämfört med det förväntade priset är det nog dessvärre en falsk vara. Det kan vara lockande att betala mindre men låna hos snabbfinans.se och ha råd med en äkta vara istället. Förfalskade varor är ofta tillverkade i sämre material än äkta varor och har inget andrahandsvärde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *