I flera år har vi beställt både skor, kläder, möbler och inredningsdetaljer online. Böcker, skivor, filmer och annan multimedia köper vi faktiskt nästan uteslutande på nätet. Det har länge gått att beställa färdiga matkassar online, men nu går det även bra att beställa alla dagligvaror som färska grönsaker, nybakat bröd, frysvaror och styckat kött direkt hem till sin egen dörr. Willys och Coop ligger i framkanten och har redan sitt fulla sortiment tillgängligt online. Även matvarubutiker som exklusivt finns på nätet erbjuder hemkörning av dagligvaror. MatHem är ett exempel på en sådan sajt.

basket-690778_960_720Få en större överblick över dina matköp

Att beställa mat på nätet kan kännas lite ovant i början, men det är värt att ge det en chans. Internetköp av matvaror kan ha många fördelar. Priserna är ofta ungefär samma som i de fysiska butikerna, och de flesta skriver också ut på sajten vad en vara kostar online respektive i butik. Du kan också få ta del av extrapriser som är exklusiva för nätet. Blixtreor, dvs när en varas pris sänks under en väldigt kort tidsperiod, som exempelvis en femtio procents ecco rea för dam som bara varar en dag, är vanliga i matvarubutiken på internet. Du har också den stora fördelen att enkelt kunna jämföra priser på varor i olika butiker och du får en mycket större överblick över dina inköp. Självklart slipper du också det fysiskt krävande jobbet att bära hem dina varor. En varubil kommer helt enkelt hem till dig när det passar och personalen bär in din leverans i ditt kök.

Storhandla från soffan

En hel matbutik tillgänglig rätt under ens fingertoppar – det är väl ändå drömmen för många jäktade småbarnsföräldrar? Glöm att rusa tillbaka genom halva butiken efter smöret du glömde medan ditt bar vaktar er kundvagn i kassakön. Nu kan du istället sitta ner med hela familjen framför datorn och låta alla lägga sina favoriter i varukorgen. Att handla mat på internet ger dig dessutom en större insikt i familjens köpvanor och många matbutiker på nätet ger dig möjligheten att köpa samma varor nästa gång du handlar. Du kan enkelt hämta en extra tetra fil eller lägga tillbaka en vara när du ångrar dig – utan att behöva flytta dig en centimeter. Du kan skriva inköpslistor och spara basvaror i smidiga flikar på din egen inloggningsprofil och komma åt dessa närhelst du behöver dem. Handla i din egen takt ifrån hemmets stressfria zon. När du valt betalningssätt och leveranstid är det bara att lägga din beställning och luta dig tillbaka.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *